Ενημέρωση >>Εκπαιδευτικά νέα
09/12/2015
Βουλή: Διαφωνίες για την επιλογή διευθυντών με συνέντευξη

Το νέο σύστημα επιλογής των διευθυντών εκπαίδευσης προκάλεσε αντιδράσεις στη συνεδρίαση της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής στο πλαίσιο  του καθορισμού των βασικών κατευθύνσεων στις οποίες θα κινηθεί ο διάλογος για την παιδεία.

Η υπεύθυνη Μορφωτικών Υποθέσεων της Ν.Δ., Σοφία Βούλτεψη και ο υπεύθυνος Παιδείας του κόμματος, Θεόδωρος Φορτσάκης σε ανακοίνωση που εξέδωσαν τόνισαν ότι ο διάλογος πρέπει να διεξαχθεί από μηδενική βάση, τονίζοντας ότι από την ανάληψη των καθηκόντων της συγκυβέρνησης τον περασμένο Γενάρη «έχει πραγματοποιηθεί μια σειρά σημαντικών, αυθαίρετων παρεμβάσεων στην Παιδεία».

Η Δημοκρατική Συμπαράταξη κατηγόρησε τον υπουργό Παιδείας ότι πέρασε αιφνιδιαστικά από τη Βουλή τις τροπολογίες για τον τρόπο επιλογής διευθυντών εκπαίδευσης. «Ο κ. Φίλης ενδιαφέρεται μόνο για την πλήρη κομματικοποίηση της εκπαίδευσης και αδιαφορεί παντελώς για τη συναίνεση στα μείζονα ζητήματα του χώρου», τόνισε, σε ανακοίνωσή του, ο υπεύθυνος ΚΤΕ Παιδείας του κόμματος, Δημήτρης Κωνσταντόπουλος.