Ενημέρωση >>Εκπαιδευτικά νέα
18/01/2016
Πρωτιά για τους Έλληνες εκπαιδευτικούς στη δράση eΤwinning

Στην πρώτη θέση μεταξύ 40 χωρών βρίσκεται η Ελλάδα μετά τη βράβευση 255 ελλήνων εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στο πλαίσιο της δράσης eTwinning.

Οι εκπαιδευτικοί έλαβαν την Ευρωπαϊκή Ετικέτα Ποιότητας, που δίνει τη δυνατότητα στους εκπαιδευτικούς να συμμετέχουν στο διαγωνισμό των Ευρωπαϊκών Βραβείων eTwinning και ανοίγει το δρόμο για ακόμη πιο σημαντικές διακρίσεις. Το Φεβρουάριο του 2016, θα ανακοινωθούν από την Κεντρική Υπηρεσία Υποστήριξης οι νικητές των Ευρωπαϊκών Βραβείων που θα προκύψουν από τους κατόχους των Ευρωπαϊκών Ετικετών Ποιότητας.

Από το 2006 έως σήμερα έχουν βραβευθεί 29 φορές ελληνικά σχολεία στις διάφορες κατηγορίες των Ευρωπαϊκών Βραβείων eTwinning, ενώ 2 από τα βραβευμένα ελληνικά σχολεία συμμετείχαν σε έργα που χαρακτηρίστηκαν ως τα καλύτερα σε όλη την Ευρώπη και βραβεύθηκαν με το “OveralleTwinningPrize”.

• Overall eTwinning Prize 2013 the Rainbow Village project- Δημοτικό Σχολείο Γριζάνου, Τρικάλων

• Overall eTwinning Prize 2014 LYPS - Let Your Passion Shine-32ο Δημοτικό Σχολείο Πάτρας

Η δράση eΤwinning (https://www.etwinning.net/ ) προωθεί τη σχολική συνεργασία στην Ευρώπη, μέσω της χρήσης των Τεχνολογιών Πληροφορίας και Επικοινωνιών (ΤΠΕ), παρέχοντας υποστήριξη, εργαλεία και υπηρεσίες για τα σχολεία και τους εκπαιδευτικούς. Το eTwinning επιβραβεύει τις προσπάθειες και τις εργασίες των εκπαιδευτικών μέσω ενός συστήματος απονομής Ετικετών Ποιότητας.