Ενημέρωση >>Εκπαιδευτικά νέα
11/05/2016
Απέκλεισε το ενδεχόμενο απεργίας στις Πανελλήνιες ο Ν. Φίλης

Απέκλεισε το ενδεχόμενο απεργιών κατά τη διάρκεια των Πανελληνίων ο Υπουργός Παιδείας.

«Δεν υπάρχει ενδεχόμενο για απεργία διαρκείας, αλλά κλίμα υπονόμευσης των εξετάσεων» είπε ο Νίκος Φίλης μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Ant1 «Καλημέρα Ελλάδα»

Ο υπουργός υπερασπίστηκε τις αλλαγές που προωθούνται στο ολοήμερο σχολείο. «Για πρώτη φορά ιδρύουμε ένα ενιαίου τύπου ολοήμερο σχολείο σε όλη τη χώρα. Δηλαδή, όλα τα παιδιά και όχι συγκεκριμένα όπως συνέβαινε πριν», είπε περιγράφοντας τα μαθήματα που «θα εμπλουτίσουν το δημόσιο σχολείο», όπως ξένες γλώσσες και θεατρική αγωγή. Επικαλέστηκε μελέτες που δείχνουν ότι «δεν κάνει καλό στα παιδιά να μένουν επτά ώρες σε αίθουσες που συχνά δεν είναι λειτουργικές».

Επιπλέον, σημείωσε ότι, μόλις 50.000 από τους 600.000 μαθητές πηγαίνουν στο ολοήμερο σχολείο.

Σχετικά με τα κριτήρια για την εγγραφή παιδιών στο ολοήμερο σχολείο, είπε αυτά δεν αλλάζουν, καθώς και ότι, «όλες οι ευαίσθητες κατηγορίες παιδιών θα ικανοποιηθούν». «Το ολοήμερο σχολείο δεν θα καταργηθεί, θα εμπλουτιστεί» τόνισε, διευκρινίζοντας ότι, «δεν θα αλλάξει τίποτα στο ολοήμερο σχολείο».

Ερωτηθείς για τα νηπιαγωγεία ο υπουργός ξεκαθάρισε ότι στην περίπτωση που δεν συμπληρώνεται ο απαραίτητος αριθμός παιδιών για να γίνει μάθημα στα νηπιαγωγεία, ο Ν.Φίλης , «μειώνεται ο ελάχιστος αριθμός των παιδιών», δίνοντας παραδείγματα, όπως ότι, «από 7 το μίνιμουμ πάει στα 5. Θέλουμε να έρθουν στο σχολείο και τα προνήπια".