Ενημέρωση >>Εκπαιδευτικά νέα
15/07/2016
Πρόσληψη 800 εκπαιδευτικών σε ειδικές τάξεις για προσφυγόπουλα

Το προσφυγικό και ιδιαιτέρως η εκπαίδευση και η κοινωνική ένταξη των προσφυγόπουλων, ήταν το θέμα της συζήτησης του υπουργού Παιδείας, ‘Έρευνας και Θρησκευμάτων Νίκου Φίλη με την τέως Πρωθυπουργό της Δανίας και νυν Διευθύνουσας Συμβούλου της Οργάνωσης "SAVE THE CHILDREN, INTERNATIONAL", Helle Thorning-Schmidt.

Συμφώνησαν να υπάρξει στενή συνεργασία της SAVE THE CHILDREN με την Επιτροπή του Υπουργείου της οποίας προΐσταται ο Γ.Γ. του Υπουργείου Γιάννης Παντής, ώστε να αξιοποιηθεί η εμπειρία και η τεχνογνωσία της οργάνωσης, στην εφαρμογή του σχεδίου του Υπουργείου στις εκπαιδευτικές δράσεις για τα προσφυγόπουλα.

Ο κ. Φίλης στη δήλωσή του αμέσως μετά τη συνάντηση, επισήμανε: «Με την κυρία Helle Thorning-Schmidt συζητήσαμε τη δυνατότητα συνεργασίας και βοήθειας σε θέματα που αφορούν στην εξεύρεση δασκάλων. Το Υπουργείο προχωρεί στην προκήρυξη θέσεων, προκειμένου να προσλάβει 800 εκπαιδευτικούς που θα απασχοληθούν σε ειδικές τάξεις σε σχολεία αλλά και σε καταυλισμούς. Εκπαιδευτικούς οι οποίοι θα γνωρίζουν να διδάσκουν την ελληνική γλώσσα ως δεύτερη γλώσσα καθώς επίσης και εκπαιδευτικούς που θα διδάσκουν ξένες γλώσσες. Επίσης ζητήσαμε και θα έχουμε τη συνεργασία του SAVE THE CHILDREN για να βρεθούν οι δάσκαλοι ανάμεσα στους πρόσφυγες που να γνωρίζουν τη γλώσσα ώστε να βοηθήσουν τα παιδιά στη γλωσσική διδασκαλία.»

Η κυρία Helle Thorning-Schmidt, μεταξύ άλλων, ανέφερε τα εξής: «Σας ευχαριστώ πολύ κ Υπουργέ για την αφοσίωσή σας για αυτό το θέμα. Είμαι εδώ ως διευθύνουσα σύμβουλος (CEO) της οργάνωσης Save the children και όπως είπα πριν στον Υπουργό , δεν είμαστε εδώ για να ασκήσουμε κριτική στην Κυβέρνηση διότι πιστεύουμε ότι κάνει ό,τι μπορεί για να βοηθήσει αυτά τα παιδιά. Είμαστε εδώ για να βοηθήσουμε την ελληνική Κυβέρνηση, να βοηθήσουμε τα παιδιά, να υπηρετήσουμε τα παιδιά. Μπορούμε να παράσχουμε βοήθεια για τα παιδιά αυτά, μπορούμε να βοηθήσουμε στους καταυλισμούς, μπορούμε να βοηθήσουμε στα νησιά, όπου η εκπαίδευση αυτών των παιδιών είναι δύσκολη, μπορούμε να είμαστε εμείς στους καταυλισμούς και να παράσχουμε μάθηση σε αυτά τα παιδιά. Αυτό θέλουμε να το κάνουμε προσαρμοσμένοι στην ελληνική νομοθεσία αλλά και στους κανόνες του ελληνικού κράτους. Είμαστε πολύ χαρούμενοι διότι έγινε αποδεκτή η προσφορά μας για βοήθεια.»