Ενημέρωση >>Εκπαιδευτικά νέα
23/09/2016
Υποτροφίες Αριστείας για σπουδές στην Ελβετία

Η Ελβετική Συνομοσπονδία προσφέρει υποτροφίες αριστείας σε αλλοδαπούς (ως προς την Ελβετία) φοιτητές (σε Ελβετικά Πανεπιστήμια, Πολυτεχνεία, Ανώτατες Σχολές) για το ακαδημαϊκό έτος 2017-2018.

Οι υποτροφίες απευθύνονται σε νεαρούς ερευνητές κατόχους πτυχίων ανωτάτης εκπαίδευσης (μεταπτυχιακούς) και θα τους επιτρέψουν να πραγματοποιήσουν έρευνα στους τομείς που τα ελβετικά πανεπιστήμια δίνουν ιδιαίτερη σημασία. Περαιτέρω, οι υποτροφίες αφορούν σε καλλιτεχνικές σπουδές.

Προ της κατάθεσης της υποψηφιότητας οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να διαπιστώσουν ότι το πρόγραμμα σπουδών ή το ερευνητικό πρόγραμμα μπο ρεί να πραγματοποιηθεί στο Πανεπιστήμιο, την Πολυτεχνική Σχολή ή την Ανώτατη Σχολή της επιλογής του μετά από επικοινωνία με έναν καθηγητή ή με τον διευθυντή ενός μεταπτυχιακού προγράμματος στην Ελβετία.

Η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Υποτροφιών δίνει προτεραιότητ α στους ενδιαφερόμενους που υποβάλλουν την υποψηφιότητά τους στο πλαίσιο συνεργασίας μεταξύ του Πανεπιστημίου της χώρας προέλευσης και του Ελβετικού Πανεπιστημίου, ιδίως στην περίπτωση ερευνητικού προγράμματος.

Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να απευθύνονται απευθείας στην Ελβετική Πρεσβεία στην Αθήνα για τα έντυπα των αιτήσεων υποψηφιότητας σε τρία (3) αντίγραφα. Ο πλήρης φάκελος θα αποσταλεί στην Πρεσβεία της Ελβετίας μέχρι την 31η Οκτωβρίου 2016.