Ενημέρωση >>Εκπαιδευτικά νέα
10/04/2017
Δελτίο Τύπου της Ε.Ε.Φ.

Oι Πανελλαδικές ας είναι η σημαία της σοβαρότητας

Η εκπαίδευση είναι εθνικό θέμα και δεν πρέπει να είναι πεδίο μικροπολιτικών και συντεχνιακών αντιπαραθέσεων. Είναι δημόσιο αγαθό που αφορά το μέλλον της Ελλάδας.  Το τελευταίο διάστημα μια σειρά δηλώσεων του Υπουργείου Παιδείας δημιουργούν σύγχυση στους υποψηφίους των Πανελλαδικών εξετάσεων.


•    Το υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε στις 15 Μαρτίου τον αριθμό των εισακτέων σε πανεπιστήμια και ΤΕΙ.
•    Υπό το κράτος της αντίδρασης των αριστούχων, που είδαν κατά 20% τις ελπίδες τους να σβήνουν, πήρε πίσω τα νούμερα και δήλωσε ότι θα παρουσιάσει άλλα.
•    Αποφάσισε να καταργήσει τις επαναληπτικές εξετάσεις για τους νοσούντες στις Πανελλαδικές και μετά αποφάσισε ξανά ότι δεν τις καταργεί, αλλά θα τις μεταθέσει τον Σεπτέμβριο, και μάλιστα σε όλα τα μαθήματα.
•    Ανακοίνωσε ότι θα ανοίξει ξανά την προθεσμία για την επιλογή πέμπτου μαθήματος από τους υποψηφίους, αλλά μετά ότι δεν έχει νόημα μια τέτοια κίνηση.


  Η Ένωση Ελλήνων Φυσικών θα συνταχθεί  με την τοποθέτηση του πρώην υπουργού Παιδείας κ. Ν. Φίλη «όλες οι πλευρές να μη δημαγωγούν με το ευαίσθητο θέμα των Πανελληνίων».

  Ας αφήσουμε τους υποψηφίους να προετοιμαστούν με ψυχραιμία για τον δύσκολο αγώνα που θα κληθούν να φέρουν εις πέρας.

Αποτελεί κρίσιμο σημείο η διασφάλιση του αδιάβλητου του συστήματος εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση υπό την ευθύνη του Υπουργείου Παιδείας.

Τέλος θα θέλαμε επισημάνουμε  ότι δεν μπορεί να ποινικοποιείται η κριτική ή η αντίθετη άποψη για τα θέματα Παιδείας όπως συνέβη με τον Πρόεδρο της ΟΕΦΕ Κον Γιάννη Βαφειδάκη.
 

Το ΔΣ της ΕΕΦ
ΑΘΗΝΑ    7/04/2017