Ενημέρωση >>Εκπαιδευτικά νέα
11/05/2017
Τα πειράματα στην Παιδεία

ΤΗ ΜΙΑ ημέρα βγαίνει ο πρωθυπουργός και εξαγγέλλει ιπν κατάργηση των πανελλαδικών εξετάσεων. Την επομένη ημέρα έρχεται ο υπουργός Παιδείας και λέει ότι δεν γνωρίζει ακόμα τι θα γίνει με τους μαθητές που φοιτούν σήμερα στη Γ’ Γυμνασίου και συνιστά στα παιδιά να μην έχουν άγχος.


ΤΑ ΠΕΙΡΑΜΑΤΑ στην Παιδεία συνεχίζονται και οι επιδόσεις των μαθητών διαρκώς χειροτερεύουν, όπως δείχνουν οι έρευνες. Το επίπεδο στα σχολεία είναι χαμηλό, σε μια περίοδο κατά την οποία η επένδυση τπς Πολιτείας στην Παιδεία έπρεπε να αποτελεί βασική προτεραιότητα.


Ο ΟΟΣΑ κάνει συστάσεις στην ελληνική κυβέρνηση και την καλεί να προχωρήσει σε αξιολόγηση δομών και προσωπικού, όπως και οι θεσμοί που ζητούν επιπλέον να εναρμονιστεί με τις διεθνείς πρακτικές όσον αφορά τους εκπαιδευτικούς και να αναθεωρήσει τα ασφυκτικά πλαίσια που έθεσε στπ λειτουργία της ιδιωτικής εκπαίδευσης ο νόμος Φίλη.


ΜΠΟΡΕΙ ο κ. Γαβρόγλου να πανηγυρίζει επειδή κέρδισε λίγο χρόνο, αφού πέτυχε να εκπονηθεί νέα μελέτη από τον ΟΟΣΑ για την Παιδεία και να μην ισχύσει η έκθεση του 2010, ωστόσο, και η μεταρρύθμιση στην Παιδεία είναι απαραίτητη και η αξιολόγηση αναγκαία.


ΑΥΤΟ που βλέπουμε όμως από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είναι να ξορκίζει την ιδιωτική εκπαίδευση, αν και οι περισσότεροι υπουργοί και ο πρωθυπουργός στέλνουν τα παιδιά τους σε ιδιωτικά εκπαιδευτήρια, ενώ στη δημόσια παιδεία ούτε οι δαπάνες αυξάνονται ούτε καμία σοβαρή εκπαιδευτική μεταρρύθμιση.


ΤΟ ΜΟΝΟ ζήτημα που απασχολεί τον κ. Τσίπρα και την πολιτική ηγεσία του υπουργείου είναι οι πανελλαδικές εξετάσεις, αντί για τα προβλήματα στα σχολεία, τα βιβλία, τις ελλείψεις εκπαιδευτικών και την αξιολόγηση.


Η ΠΑΙΔΕΙΑ δεν είναι αντικείμενο για πειράματα. Ομως, με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ π αριστεία μπήκε στο περιθώριο, έχουμε επιστρέφει σε πελατειακές λογικές με το νόμο-πλαίσιο για τα ΑΕΙ της δεκαετίας του ’80 και κανείς δεν ξέρει τι ξημερώνει αύριο για τα παιδιά του.

 

Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ