Ενημέρωση >>Εκπαιδευτικά νέα
11/09/2023
Μήνυμα Προέδρου Ο.Ε.Φ.Ε. Γιάννη Βαφειαδάκη με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς

 

Καλή σχολική χρονιά σε όλους, με υγεία, πρόοδο, ελπίδα, αισιοδοξία και όνειρα!

Μήνυμα Προέδρου Ο.Ε.Φ.Ε. Γιάννη Βαφειαδάκη με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς

 

 

Αγαπητές μαθήτριες και αγαπητοί μαθητές,

Αγαπητές και αγαπητοί εκπαιδευτικοί,

Μια νέα σχολική χρονιά ξεκινά με νέες προκλήσεις και ευκαιρίες για όλους.

Η νέα χρονιά ξεκινάει μετά από ένα δύσκολο καλοκαίρι με τις πυρκαγιές και τις πλημμύρες να έχουν επιφέρει τεράστιες καταστροφές σε περιοχές της χώρας μας. Αυτή την ώρα η σκέψη και η καρδιά μας είναι στον δοκιμαζόμενο λαό της Θεσσαλίας και στους μαθητές της περιοχής. Τους ευχόμαστε να ξεπεράσουν την πρώτη φάση δυσκολιών, να σταθούν όρθιοι και να προχωρήσουν την δύσκολη πορεία για την αποκατάσταση της ζωής.

Ευχόμαστε η νέα σχολική χρονιά που ξεκινάει να προχωρήσει όσο το δυνατόν πιο ομαλά, χωρίς να την δυσκολέψουν απρόοπτα γεγονότα σαν αυτά που έχουμε βιώσει όλα τα τελευταία χρόνια με τον κορωνοϊό, την  ενεργειακή κρίση και τώρα τις φυσικές καταστροφές και το κύμα ακρίβειας που δεν υποχωρεί.

Γνωρίζετε καλά την πολύχρονη προσπάθεια των Φροντιστηρίων προκειμένου να στηριχθεί η Παιδεία, να σταθούμε πλάι στην προσπάθειά σας και την αγωνία των γονιών σας και να αντιμετωπίσουμε οποιαδήποτε κοινωνικά, οικονομικά, επιδημιολογικά  προβλήματα  βρήκαμε μπροστά μας. Το ίδιο θα πράξουμε και φέτος. Θα είμαστε πάντα δίπλα σας με ευθύνη, με σεβασμό στις οικονομικές θυσίες των γονέων για να στηρίξουν τα παιδιά τους και όπλο την πολύχρονη εμπειρία μας.

Γι’ αυτό σας καλώ να προσπαθήσουμε όλοι μαζί, εκπαιδευτικοί, φροντιστές, μαθητές, γονείς να προσπαθήσουμε για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για τη μόρφωση των παιδιών μας, για να καλύψουμε τα κενά που έχουν δημιουργηθεί. Η μόρφωση των παιδιών μας αποτελεί τη μεγαλύτερη επένδυση για τη χώρα. Αυτό πρέπει να μας ενώνει όλους.

Καλώ επίσης όλους τους μαθητές σε μια συστηματική προσπάθεια για να λάβουν  όλες τις γνώσεις και τις δεξιότητές που τους είναι απαραίτητες, που θα τους επιτρέψει να μπορούν να ανταποκριθούν στις προκλήσεις του μέλλοντος. Όλοι εμείς θα είμαστε στο πλάι σας ώστε να προχωράει απρόσκοπτα η εκπαιδευτική διαδικασία, και να λαμβάνετε τα εφόδια που είναι αναγκαία.

Εύχομαι καλή σχολική χρονιά σε όλους, με υγεία, πρόοδο, ελπίδα, αισιοδοξία και όνειρα!

Γιάννης Βαφειαδάκης

Πρόεδρος ΔΣ ΟΕΦΕ